Referenssejä

Puukurottaja – Järjestelmän suunnittelu

Toijala Works Oy:n uudenaikaisen puukurottajan kehitysprojektissa vastasimme koko hydraulijärjestelmän kehityksestä ja suunnittelusta.

Uusi puukurottajamalli esiteltiin Kuljetus ja logistiikkamessuilla 11.6.2015. Se on kotimaassa valmistettu ja suunniteltu laite, joka soveltuu esimerkiksi suurille sahoille rekkojen purkuun.

Suunnittelu toteutettiin verkostomallina, johon kuului 12 yritystä ja toimittajaa. Koneen kotimaisuusaste on korkea. Insinööritoimisto Hallenberg Oy vastasi koneen hydraulijärjestelmän suunnittelusta ja kehityksestä.

Koneen suunnittelu aloitettiin kaikilta osin tyhjältä pöydältä. Runkorakenne on suunniteltu siten, että huoltokohteet on helposti tavoitettavissa. Hydrauliikka ja ohjausjärjestelmä on kehitetty alusta alkaen uudestaan. Käyttöliittymänä on 12-tuumainen kosketusnäyttö, jonka kautta koneen ominaisuudet ja hydrauliikan käyttäytyminen on helposti säädettävissä sähköisesti mieleiseksi kuljettajakohtaisesti. Hydrauliikan ja ohjausjärjestelmän yhteensulauttamisen avulla järjestelmästä saatiin luotua joustava ja hyvin säädettävä kokonaisuus. Patruunatekniikkaa hyödyntämällä hydrauliikan rakenne on saatu helposti kokoonpantavaksi ja taloudelliseksi sekä helposti hallittavaksi ja huollettavaksi.

Energiatehokkuus ja energian talteenotto ovat olleet tärkeinä teemoina järjestelmien suunnittelussa.

Hydraulikoneikko – Mekaniikkasuunnittelu ja Layout

Nykyaikaisen dieselkäyttöisen hydraulikoneikon kehitysprojekti yhteistyössä PMC Hydraulicsin kanssa.

Koneikon lay-outin, mekaniikan ja teräsrakenteiden suunnittelu oli meidän vastuullamme. Yhteistyöverkon kanssa kehitimme muotoilultaan ja tekniikaltaan uudenaikaisen dieselkäyttöisen hydraulikoneikon, jossa on huomioitu tehokkuus ja ympäristöystävällisyys. Projektissa hyödynnettyä osaamistamme olivat: 3D-mallinnus, työkuvien teko (koneistus, hitsaus ja laserleikkaus), dokumentointi (osaluettelot ja räjäytyskuvat). Useilla paikkakunnilla toimineiden sidosryhmien vuoksi tehokas kommunikaatio oli avainasemassa.

Pyörittäjäkallistaja – mekaniikka- ja hydrauliikkasuunnittelu

Kaivinkoneen kauhan uudenlaisen pyörittäjäkallistajan tuoteperheen kehitys yhteistyössä Kinshofer GmbH:n kanssa.

Yrityksemme juuret juontavat aikaan, jolloin NOX-tuotteen kehitys ideasta tuotteeksi alkoi. Projektista kehittyi myös diplomityön aihe. Sittemmin olemme kehittäneet kyseisen tuotteen seuraavan sukupolven tuoteperheen. Kansainvälisessä projektissa oli mukana paitsi tuotetta valmistava yritys myös aikataulupaineen vuoksi yhteistyöverkostosta saatu lisäsuunnitteluapu. Meidän vastuullamme oli tuotteen mekaanisen ja hydraulisen rakenteen suunnittelu, työkuvien teko ja hydrauliikan suunnittelu.

Kuljetinprojekti – Mekaniikkasuunnittelu ja projektinhallinta

Yhteistyössä JEPPtech Oy:n kanssa toteutetut hygieeniset verkkokuljettimet elintarviketeollisuuteen.

Vastasimme mittatilaustyönä valmistettujen kuljettimien suunnittelusta, projektin vetämisestä sekä dokumentoinnista mekaniikan osalta. Myös kokoonpanossa olimme vahvasti mukana.

Olemme toteuttaneet yhteistyössä JEPPtechin kanssa useita kuljetinjärjestelmä- ja teollisuuden tuotantokoneprojekteja. Meidän osuutemme on käsittänyt mekaniikkasuunnittelun, dokumentoinnin ja projektien hallinnan.