Puukurottaja

SKS Toijala Worksin uudenaikaisen puukurottajan kehitysprojektissa vastasimme hydraulijärjestelmän kehityksestä ja suunnittelusta.

capacity-2

RTD12-puukurottaja 12 tonnin nostokapasiteetilla.

SKS Toijala Works esitteli uuden puukurottajan Kuljetus ja logistiikkamessuilla 11.6.2015. Se on kotimaassa valmistettu ja suunniteltu laite, joka soveltuu esimerkiksi suurille sahoille rekkojen purkuun.

Suunnittelu toteutettiin verkostomallina, johon kuului 12 yritystä ja toimittajaa. Koneen kotimaisuusaste on korkea. Insinööritoimisto Hallenberg Oy vastasi koneen hydraulijärjestelmän suunnittelusta ja kehityksestä.

User Interface

Koneen suunnittelu aloitettiin kaikilta osin tyhjältä pöydältä. Runkorakenne on suunniteltu siten, että huoltokohteet on helposti tavoitettavissa. Hydrauliikka ja ohjausjärjestelmä on kehitetty alusta alkaen uudestaan. Käyttöliittymänä on 12-tuumainen kosketusnäyttö, jonka kautta koneen ominaisuudet ja hydrauliikan käyttäytyminen on helposti säädettävissä sähköisesti mieleiseksi. Hydrauliikan ja ohjausjärjestelmän yhteensulauttamisen avulla järjestelmästä saatiin luotua joustava ja hyvin säädettävä kokonaisuus. Patruunatekniikkaa hyödyntämällä hydrauliikan rakenne on saatu helposti kokoonpantavaksi ja taloudelliseksi sekä helposti hallittavaksi ja huollettavaksi.

Energiatehokkuus ja energian talteenotto ovat olleet tärkeinä teemoina järjestelmien suunnittelussa.

DSCN0759-edit